Zonovergoten mosselen

Vier 't WKND met mosselen en wijn

 

 

 

 

 

 

Nu het mosselseizoen is losgebarsten hebben wij natuurlijk ook een mooie mosselgerecht bij een heerlijke wijn. Maar WKND zou WKND niet zijn als we het net even anders doen: Thaise mosselen! Gooi je thermostaat omhoog, schenk je wijntje in en waan je in ’t heerlijke Thailand!

Ingrediënten voor 2 personen
1 kg mosselen
2 el arachide- of zonnebloemolie
3 wortelen (in plakjes)
1 grote ui (fijngesnipperd)
1 stengel citroengras (in ringetjes)
1 prei (in ringetjes)
1 lente-ui (in ringetjes)
2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
1 klein stukje gember naar smaak (geraspt)
1 limoen (helft uitpersen en helft in schijfjes)
2 el vissaus
250 ml witte wijn
125 ml kokosmelk
paar blaadjes basilicum (fijngehakt)

Bereiden
We beginnen direct met het meeste werk: snij alle groente. Verhit de olie in een wokpan en wok kort de wortel, ui, citroengras, prei, lente-ui, knoflook en gember. Pers de helft van de limoen uit en voeg deze toe. Voeg vervolgens de vissaus en de wijn toe en laat het even sudderen voordat je de mosselen toevoegt (wel even wassen van te voren!). Laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes koken, totdat de mosselen opengaan. Vergeet niet af en toe je pan door te schudden. Voeg als laatste de kokosmelk toe en om het af te maken bestrooi je je schaal met basilicum en schijfjes limoen. Serveer natuurlijk met een heerlijk glas witte wijn!

Onze tip: schenk er de heerlijke Tres Pilares wijn bij.

Vier het WKND met deze heerlijke tres pilares