Wijn op je tv top 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Je zou het niet zeggen, maar deze regenachtige dagen brengen één groot voordeel met zich mee: ze vormen een goed excuus om heerlijk voor de tv te kruipen! En bij WKND combineren we dit graag met onze andere grote hobby, dus delen we graag onze wijn-op-je-tv-top 4!! Schenk een lekker wijntje in, want je krijgt hier bij ‘t kijken gegarandeerd zin in, en celebrate the WKND!

 

burgundy
A year in Burgundy/Champagne
2 documentaires over de wijnstreken Bourgogne en Champagne, waarin een aantal wijnmakers je een kijkje achter de schermen geven over de culturele achtergrond en ‘t creatieve proces van de populaire, alcoholische druivendrank. Nu alleen nog kiezen of je een Bourgogne of een Champagne open trekt en wanneer je die nieuwe trip naar Frankrijk boekt!

 

 
somm150

Somm
Een documentaire over 4 sommeliers met een missie: het behalen van het Master of Sommelier examen. 2 jaar staat het leven van deze hardcore wijnproevers dag en nacht in ‘t teken van de studie en het proeven. Tikkie gestoord of pure passie? Oordeel zelf!

 

 


oz_james_lrgOz & James’ Big wine adventure
Top Gear presentator James May houdt blijkbaar ook van een wijntje! In verschillende afleveringen toert hij samen met de bekende wijnschrijver Oz Clarke door verschillende wijngebieden (in stijl uiteraard, namelijk in ‘n oude Jaguar XJS) om vooral veel wijn te proeven en grappen te maken, maar ook om stiekem een wijnexpert te worden! Meer zin in een kortere of Nederlandse serie? Probeer dan ook eens de serie ’Wijn aan Gort’ van, hoe kan het ook anders, Ilja Gort.

 

 

goodyear

 

A good year
Geen zin in wijnfeitjes, maar heerlijk weg zwijmelen? Kies dan voor a good year. Een heerlijke romantische film van bijna 2 uur, waarbij je kan wegdromen bij het Franse leven op het platteland en de wijn (en Russell Crowe).